Ella Sun Apartman Makó
0%
MAKOVECZ MAKÓJA
author
admin
2023-04-23

Makovecz Imre az organikus építészet talán legkiemelkedőbb képviselője volt és 12 épülete található Makó városában, ami egyedülálló és sehol máshol nem található, s városunknak sajátos turisztikai vonzerőt jelent. Egyik leghíresebb munkája Makón a Hagymaház, amely egy kulturális központ, amely színháztermet is magába foglal. Sokan, még maga Makovecz is, azzal a jelzővel illetik, hogy a “(helyi) kulturális élet temploma”! A Hagymaház a Posta utcán található a belvárosban.

Makovecz Imre több más épületet is tervezett Makón, többek között a József Attila Gimnáziumot és az Erdei Ferenc Sportcsarnokot (2001), az Uszodát (2007), a Makói Buszpályaudvart (2010), a Kálvin Téri Református Általános Iskolát (2010), a Búza utcai Bölcsődét (2011), a Közhivatalok Házát (2011), a Zenepavilont (2012) és a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőt (2012).

Mindegyik épületnek saját egyedi terve és célja van, amely tükrözi Makovecz organikus építészeti filozófiáját és vágyát olyan épületek létrehozására, amelyek emberközpontúak és harmóniában vannak környezetükkel.

Bővebben ITTMakó turisztikai térképe letölthető ITT

mako terkep
Posted in Makó látnivalók, programokTags:
+

Search Room

A kötelezően kitöltendő mezőket követi a *